Full fuktkontroll på företagets produkter

Maud Jönsson      -    106 Views

Full fuktkontroll på företagets produkter

Virke, skivmaterial, pellets, läkemedel, pulver, spannmål och granulat är produkter där en fuktmätningskontroll är vital vid tillverkning. Med rätt utrustning kan du bland annat fuktklassa och säkerställa rätt fuktkvot i ditt material. Beroende på vilken process som ligger till grund för din verksamhet anpassar du således mätning och kontroll. Idag finns ett brett urval av innovativa och designade mätare av hög kvalitet.

Varför och när du behöver fuktkontroll

Det finns många anledningar till att du behöver mäta fukten i din arbetsmiljö samt i dina produkter. Det kan dels vara för att förhindra att spannmål skadas och förstörs av mögel. Vid tillverkning av pellets och annan bioenergi är även det viktigt att hålla koll på fuktkvoten för att säkerställa kvaliteten. Skivtillverkning kräver löpande kontroll från råvara till slutprodukt. Fuktmätning vid pappersframställning är nödvändig genom alla processens skede.

Ta hjälp av experter för integration och rådgivning

På nätet kan du läsa mer om utrustning som kan passa till din verksamhet och dina behov. Det finns ett brett urval för integrering i produktlinjer, både slutna och öppna och i krävande miljöer. Ta hjälp av experter som kan ge både rådgivning och tips på bästa lösningen för din verksamhet.