Ordna med stambyte i fastigheten

Maud Jönsson      -    99 Views

Ordna med stambyte i fastigheten

Är det dags för stambyte i fastigheten? Stambyten är en viktig process som bör tas på största allvar. Dock kan det ibland vara krångligt eller ta lång tid. Framförallt kan det vara svårt att navigera bland alla olika firmor och se till att det blir gjort på bästa sätt. Därför är det viktigt att planera stambyten ordentligt och se till att allting sköts på rätt sätt i din fastighet.

Vad är ett stambyte?

Stambyte innebär att rör och ledningar i ett hus byts ut eller renoveras. Alla hus behöver göra stambyten emellanåt för att förebygga kostsamma vattenskador. Rör- och vattenledningar har en viss livslängd och ska därför bytas ut innan riktigt allvarliga skador sker. Utöver det förbättrar stambyten även vattenfunktionen. Vatten rinner mycket bättre i nya rör. Det går på snitt mellan 40-50 år från ett stambyte till ett annat.

Stambyten innebär att du måste riva hela badrummet för att komma åt rörstammarna. Därför leder stambyten till nyrenoverade badrum, även kök ibland. Därav brukar många människor spendera extra tid på renovation när badrummet byggs upp på nytt. Bor du i en lägenhet betyder renovation att värdet av lägenheten stiger.

Klicka dig vidare här för att läsa mer om stambyten.