Jobbförslag där man inte behöver högskoleexamen

Maud Jönsson      -    580 Views

Jobbförslag där man inte behöver högskoleexamen

Ibland får man hjärnsläpp i sitt jobbsökande. Det känns som man sökt allting som man kan komma på. Det finns massvis med intressant och bra jobb som man kan söka fastän man inte har en högskoleutbildning. Det kan förstås vara svårt att komma upp i samma lön, men det betyder inte att man måste leva på existensminimum. 

  • Webbshop: man behöver inte vara utbildad för att starta sitt eget företag. Många människor hoppade av skolan redan innan gymnasiet och har blivit väldigt framgångsrik.
  • Städning: perfekt jobb för dig som vill jobba i lugn och ro utan att störas av andra. Och man får också mycket motion eftersom man rör sig hela dagarna. Städningsföretag brukar erbjuda internutbildningar så man behöver inte har erfarenhet sedan tidigare.
  • Praktik: hittar man en intressant arbetsplats där man tror att man kan få rätt erfarenhet och utveckling kan man ansöka om praktikplats. Även om praktikplatser sällan leder till jobb, kan man använda sin tid där som referens när man söker liknande tjänster.
  • Kassapersonal: för den som gillar att vara runt människor kan man söka arbeten inom matbutiker och detaljhandel vara en möjlighet.
  • Fabriksarbetare: det är inte glamoröst och inte så utvecklande, men det brukar vara bra lön och är man bara ute efter ett arbete passar det bra. Vill man kan man resa till Norge och jobba där. Skiften kan vara upp till tolv timmar men lönen är väldigt bra, i samma liga som högskoleexaminerade arbetare.