Fixa uteplatsen på kontoret

Maud Jönsson      -    114 Views

Fixa uteplatsen på kontoret

Det finns många faktorer som ökar produktiviteten på en arbetsplats. Till exempel hur de anställda trivs med själva arbetsplatsen. Är omgivningen trist och oinspirerande så spelar det ingen roll hur intressant själva arbetet är. Å andra sidan kan en trevlig omgivning göra att ett monotont eller tråkigt jobb känns mycket roligare.

Vikten av en bra uteplats

Att företaget förser de anställda med en trevlig uteplats är viktigt, särskilt om själva kontoret är lite instängt. Frisk luft är viktigt för att vi ska hålla oss pigga och alerta, vilket naturligtvis ökar produktiviteten. Likaså är det bra att kunna byta omgivning ett par stunder under arbetsdagen för att få mer energi.

Tips för en snyggare uteplats

Tänk på att ha bekväma möbler på uteplatsen där de anställda kan sitta under rasten. Se också till att dekorera fint därute, till exempel med växter och bra belysning. Köp snygg utomhusbelysning här till exempel. Det finns ett stort urval till bra priser.

Inne på kontoret har vi ofta inget annat val än att ha funktionell belysning och lite mindre dekor. Det är en utmärkt anledning att göra uteplatsen så annorlunda som möjligt från insidan av kontoret. Häng upp lampor som ger ett mjukare ljus därute och se till så att de anställda kan slappna av. Det lönar sig i längden.