Få hjälp att konvertera fler kunder

Maud Jönsson      -    121 Views

Få hjälp att konvertera fler kunder

Du har jobbat med företagets marknadsföring tillräckligt länge nu för att nästan känna att du vill ge upp. Företaget syns på sociala medier, har följare men kanske inte det bästa engagemanget. Ni har en snygg hemsida, med material ni försöker optimera mot sökmotorer, som får en del trafik. Trots det verkar inte allt jobb leda till försäljning utan de flesta som besöker er hemsida försvinner lika fort.

Problemet kan ligga i ditt budskap

För att konvertera besökare på din hemsida till köpare behöver du lyfta fram vad nyttan är för just den kunden. Kunden har ett behov och du ska vara här för att hjälpa dem. Men problemet är att företag inte har förstått detta och istället går den enkla vägen och pratar generellt om produkten. Marknadsför du din produkt på detta sätt kommer inte kunden ta dig på allvar och sekunden de lämnar din hemsida har de glömt bort dig.

Ditt företag sitter redan på svaren

När du använder konverteringsoptimering så utgår du från datan ditt företag har samlat in under arbetet med marknadsföring. Du har svaren i datan, det gäller bara att veta var du ska titta.