När du behöver investera

Maud Glover      -    72 Views

När du behöver investera

Företag behöver ofta investera. Det kan behövas en investering för att överhuvudtaget kunna starta företaget. Vanligare är dock att företaget startar med små medel men att det kan behövas en större investering för att växa.

Låna till investeringar

I den bästa av världar har du själv tillräckligt med pengar för att investera i ditt företag. Det är dock vanligare att du behöver låna till din investering. Det har aldrig varit lättare att låna pengar än vad det är idag – för privatpersoner. För företag är det dock betydligt svårare, framförallt för små företag som behöver investera för att växa.

Affärsplan

För att du skall kunna låna pengar krävs det ibland en säkerhet som kan gå i borgen för lånet. Ett annat sätt att övertyga en långivare att låna ut pengar är en bra affärsplan. Hos Almi hittar du en bra mall för affärsplan. Långivare vill vara säkra på att de får tillbaka sina pengar. En bra affärsplan visar hur ditt företag planerar att tjäna pengar och ökar din möjlighet att få lån. Tips på hur du ytterligare bättrar på kreditvärdigheten hittar du på Upplysningscentralen.

Hitta rätt långivare

Storbankerna är sällan villiga att låna ut till små nystartade företag. Dock finns det företag som kan hjälpa dig att hitta ett bra firmalån.