Hur kan jag göra mig intressant för arbetsgivare?

Roger      -    263 Views

Hur kan jag göra mig intressant för arbetsgivare?

Att söka ett nytt jobb är alltid en utmaning. Både ifall man är arbetslös och om man letar nya utmaningar. En ny arbetsplats är alltid en ny miljö med nya medarbetare och ansvarsuppgifter.

Man kan därför aldrig tro att man är fullärd även om man besitter bra kompetens och kunskap. Däremot kan det vara bra att vara uppmärksam på hur företaget fungerar och ha kollat upp det innan man träffar dem personligen.

Vilka arbetsuppgifter ingår i min tjänst, hur kan just jag bidra till att företaget ska utvecklas? Öva för dig själv på att presentera dig på ett personligt men proffsigt sätt.

Tänk igenom vilka av dina egenskaper som gör just dig unik.

Kolla på företagets hemsida. Ofta finns det en beskrivning över de som redan arbetar i företaget. Försök fundera om du kan passa in i gruppen, eller har du egenskaper som gör att du kompletterar dem och har erfarenheter eller personliga egenskaper som kan fylla en roll som företaget inte har men kanske skulle behöva.

Lägg tid på att skapa ett bra CV, för hur bra personlighet man än har,kan det vara svårt att gå igenom den första urvalsprocessen ifall man inte kommer igenom det första filtret.

Språk

Senaste inläggen

Arkiv