En bra hjälp till industrier

Maud Glover      -    55 Views

En bra hjälp till industrier

Vid all industriproduktion är det viktigt att hålla kvaliteten hög från råvara till slutprodukt. Ofta innebär det att du mäter eller väger råvarorna som ska ingå i den slutgiltiga produkten. Ett företag som har kommit långt i automatisering och kvalitetsmätning är dynalyse.se. Just i deras fall handlar det om fukt- och hållfasthetsberäkningar av virke.

Vad är kvalitet?

Troligtvis är alla överens om att vi ska ha en hög kvalitet på all produktion, men vad är då kvalitet? Det kan finnas många olika åsikter om det men det finns en institution som heter SIS som ska utläsas som Svenska Institutet för Standarder. Hos SIS har man fastställt standarder för skyddsutrustning efter coronautbrottet. Bland annat finns det standarder för munskydd.

Regler för skyddsutrustning

Det är utmärkt att det finns regler för skyddsutrustning och hur den ska användas. Det tog dock viss tid innan man lyckades fastställa vilken kvalitet det skulle vara på bland annat munskydden. Det kan tyckas långsökt att prata om kvalitet i coronavården när vi diskuterar om kvalitet i produktionen, men visst är det så att en hög kvalitet på skyddsutrustningen ger en högre kvalitet på vården – det vill säga produktionen av coronavård.