Konferens med företaget

Maud Jönsson      -    734 Views

Konferens med företaget

När det är dags att planera konferens med företaget är det bra att tänka igenom alla stegen och vara väldigt systematisk i sitt arbete. Här följer några användbara tips.

Var ute i god tid

Det är ingen bra idé att försöka planera en konferens i hast. När man börjar planera långt innan ger man sig själv bättre förutsättningar att inte missa något viktigt. Det ökar också chansen att hitta något som inte redan är bokat.

Hitta rätt lokal

Fundera på vad som är rätt för den typ av konferens som ska anordnas och börja leta platser som överensstämmer med detta. Det finns många olika sorters anläggningar som kan erbjuda konferens, och det gäller att tänka på alla faktorer som spelar en roll i detta val.

Planera resan

Alla måste ju sedan ta sig till konferenslokalen. Titta på alternativ som bil, buss, tåg eller flyg och bedöm vilken som är den bästa metoden. Avståndet till konferensen informerar tydligast om detta.

Samla information från anställda

Se till att varje anställd får chansen att meddela om deras egen situation och se till att tillgodose så mycket som möjligt. Eventuella allergier, mat eller annat, är viktig information att ha för att alla ska få en bra upplevelse. En del kanske dessutom är vegetarian, vegan eller liknande.

Starta lugnt

Det kan kännas som att det är bäst att dra igång så fort man anländer, men det är oftast smart att starta lugnt med kanske en kopp kaffe och lite fika, beroende på tiden på dygnet, för att alla ska få ladda upp inför dagen.

Tydligt schema

Att göra ett schema är ett viktigt steg för konferensen, och se till att alla vet vad som kommer därnäst. Det är också viktigt att hålla sig till detta för att slippa stressa hela tiden. Tänk dock på att schemat måste inkludera gott om tid för raster och liknande.

Inte bara arbete

För att en konferens ska ge ett riktigt positivt resultat bör man inte bara satsa på arbetsnytta. En aktivitet eller annan form av underhållning bör även finnas med på schemat. Detta kan vara något som är menat att vara uppiggande eller avslappnande. Tänk noga efter vad som är bäst lämpat.