Extrem personlig marknadsföring

Maud Jönsson      -    371 Views

Extrem personlig marknadsföring

Att få ett jobb innebär tyvärr inte längre bara ett besök på arbetsförmedlingen utan oftast många dagar, veckor och månader av aktiv självmarknadsföring. Oftast så brukar detta innebära skrivande och skickande av en otrolig mängd CVn och personliga brev men vissa väljer att gå steget längre.

Videomarknadsföring

Att marknadsföra sig själv med en youtubevideo är det många som har försökt och lyckats med. En av de svenskar som gått den vägen är Anna Visuri som vid 26 år och misslyckanden att söka jobb den traditionella vägen kom på idén att göra en video. Videon blev lyckad och spred sig snabbt via sociala medier. Efter inte allt för lång tid fick hon en inbjudan till intervju på sin nuvarande arbetsgivare. Hennes nya arbetsgivare säger att anledningen till intervjun och slutligen jobbet var en match mellan personlighet och kultur.

Giveaways

Att ge bort en liten gåva som beskriver dig kan vara ett väldigt bra sätt att visa att både beskriva dig och visa att du tänker “utanför lådan”. Det hela kan vara något så enkelt som att leverera CV och personligt brev på ett personligt USB-minne eller något så galet som att tillverka hundratals actionfigurer baserade på dig själv. Ett bra första steg kan vara att besöka ett profiltryckeris hemsida och gå igenom vilka produkter som finns det. Kanske hittar du något som är riktigt klockrent för både din personlighet och branschen du söker jobb inom.

Galna visitkort

Visitkort behöver inte vara tråkiga pappersbitar. Idag går det att få kort gjorda i nästan vilket material som helst och med vilket utseende och funktion som helst. Sajten Buzzfeed har sammanställt en väldigt bra lista med 21 av de roligaste visitkorten som har skapats.